6 Ekim 2015 Salı

Gidene ithafen..

İnsanı enine boyuna sorgulatan birçok an vardır. Mesela sevdiğin, değer verdiğin ve hatta hayatından kesitleri sunduğun kişinin sebepsiz, ardında yığınla soru bırakarak çekip gitmesi. Evet tam olarak bu sizi bir yargıç edasıyla sorgulatıp durur. Belki uzun cümlelerle belki 5n1k yaparak kısa kısa...
Gelgelelim bunlara bir cevabınız olur mu? İlk bu durumla karşı karşıya kaldığınızda olmaz... Sonra sorgular tahminlere dönüşür, tahminler kesinliklere. Bu çekip gitmenin sebebi farklı olsa dahi siz kendi kesinliğinize inanırsınız uzun süre. Sonra çekip gidenin arkasından sanki gerçek anlamda yitirmiş gibi gözyaşları dökülür,siyahlara bürünülür. Çünkü biliyorsunuzdur çekip gidenin kararlılığını. "Hadi eyvallah" bile demeye teessüf etmez. Gider! Ona dokunabilme yollarınıza bir bir barikatlar kurar. O sizin için ölmüştür artık siz ise ondan daha önce... Belki bir kürek daha fazla toprak atılmıştır üstünüze. Çünkü giden eksik gider, kalan ise durduğu yerde çoğalır, bin parçaya bölünerek verir kendini toprağa.

12 yorum:

  1. bak son yazıma koydum seni. :)

    YanıtlaSil
  2. Gidenden çok kalan eksik kalıyor çoğu zaman.. Giden gitmeyi kafaya koyduğu an hiç bir iz bırakmadan gidiyor, kalan için ise yaz tutma, umut etme zamanları başlıyor.. Gitmekmi kalmakmı daha zor derseniz bana göre gitmek 1 kez yıkıyorsa kalmak 5 kez yıkıyor insanı.. Umut ayakta durma sebebiyken gidenin ardından aynı zamanda içi kemiren, işkencenin en sinsi hali..

    Deepten geldim, bende beklerim.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hep kalan taraf (durduğu yerde çürüyen taraf) olmak biraz da bizleri giden olmaya itmiyor mu sizce de?

      Sil
  3. Dün gece geldim aslında blogunuza Deep sayesınde :) Ama uykum gelip bugune ertelemiştim :) Ne guzeldır kı kalp kalbe karsıymıs sabah sen geldin :)
    yazılarını oldukça beğendim ve eklemek istediğim birşey var bence Giden gitsin. Cunku zamanı geldiğinde eger ıkı taraftan bırı gıtmezse hersey daha da yıpratıcı oluyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet daha fazla yıpranmamak için gitmemiz gerekiyor belki de, buna mecbur kılınıyoruz...
      Bu arada çook teşekkür ederiiim :)

      Sil
  4. :( gidenler takılıp kaldık hep sanırım... Keşke hiç gelmeselerdi..

    YanıtlaSil
  5. Evet çok doğru dedin. Keşke hiç gelmeselerdi... Acaba bir duyuru falan mı yapsak, gidecekseniz hiç gelmeyin diye...

    YanıtlaSil
  6. Keşke gel git sadece ay'a özgü olsaydı..

    YanıtlaSil
  7. sonra da birgün içimiz sızlayarak hüzünle gülümseyerek hatırlarız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya da derin bir iç çekeriz hatırlayınca...

      Sil